Solutii si echipamente profesionale pentru filtrarea si potabilizarea apei !

Filtre automate cu carbune activ

Filtre automate cu carbune activ

Carbonul activat este frecvent utilizat in tratarea apei potabile pentru a adsorbi compusi naturali organici, gustul si mirosul din apa, si produse chimice organice sintetice. Cele doua mecanisme principale prin care carbonul activat indeparteaza contaminantii din apa sunt adsorbtia si reducerea catalitica. Organicele sunt indepartate prin adsorbtie si substantele dezinfectante reziduale (clor,cloramina) sunt indepartate prin reducere catalitica.

Absorbtia

Proprietatile adsorbante ale carbunelui activat sunt utilizate pentru a elimina substantele organice. Adsorbtia este procesul fizic si chimic al acumularii unei substante la interfata dintre faza lichida si solida. Carbonul activ este un adsorbant eficient deoarece este un material foarte poros si ofera o suprafata mare, in care se pot adsorbi contaminanti.

In vederea obtinerii unei eficiente optime a carbunelui granular activat in procesul de adsorbtie este recomandat sa avem o suprafata mare de contact in volum cat mai mic. Acest lucru este necesar deoarece raportul de adsorbtie este direct proportional cu cantitatea adsorbita pe mediul filtrant.

Reducere catalitica

Carbonul granular activat poate elimina si distruge dezinfectanti reziduali (clor si cloramina) printr-o reactie de reducere catalitica. Aceasta este o reactie chimica care implica un transfer de electroni de pe suprafata carbunelui activ pe suprafata dezinfectantului rezidual. Cu alte cuvinte, carbon activat actioneaza ca un agent de reducere.

Pentru a imbunatati activitatea catalitica a carbonului, suprafata sa este modificata printr-un proces chimic in care structura electronica a carbunelui este modificata in asa fel incat carbonul rezultat sa ofere o capacitatea catalitica imbunatatita.

Filtrele automate cu carbune activ sunt formate dintr-un recipient din polietilena armata la exterior cu fibra de sticla, stratul suport , mediul de filtrare carbon activ si valva de comanda electronica Clack cu ajutorul careia se programeaza zilele si ora spalarii inverse. Statiile automate cu carbune activ necesita periodic spalari inverse pentru eliminarea materiei in suspensie.

Valva de comanda Clack asigura un control direct si permanent al functionarii statiei cu carbon granular activat.

Filtrele automate de declorinare a apei cu valve Clack pot fi echipate cu by pass Clack pentru a izola valva de la reteaua de apa, in cazul in care este nevoie sa se efectueze operatiuni de intretinere sau reparatii la statia cu carbune activ.

Utilizarea filtrelor automate cu carbune activ

Statiile cu carbune granular activat sunt frecvent folosite in aplicatii rezidentiale, pensiuni, hoteluri, pentru filtrarea apei in industria bauturilor alcoolice, sucurilor, imbuteliere apa, sifonarii, cantine, industria farmaceutica, si multe altele.

Filtrele automate cu carbune activ sunt deseori folosite pentru declorinarea apei de retea sau apei de put ce a fost clorinata in prealabil. Sunt statii de filtrare foarte eficiente pentru eliminarea clorului din apa, filtrarea realizandu-se pentru toti consumatorii din casa.

Carbonul granular activat se utilizeaza in configuratii de tratare a apei, de cele mai multe ori pentru a filtra apa de materie organica, turbiditate, pentru declorinarea apei, eliminarea gustului si mirosului neplacut, limpezirea apei, reducere tricloretilena, trihalometani, insecticide, ierbicide, substante organice volatile.

apa filtrata

Filtrele automate cu carbune activ nu numai ca imbunatatesc gustul si reduc la minim riscurile pentru sanatate, dar si protejeaza alte unitati de tratare a apei, cum ar fi membranele osmotice si rasinile schimbatoare de ioni, de posibile deteriorari cauzate de oxidare sau materie organica. Filtrarea prin carbon activat este o metoda frecvent folosita in tratare a apei, datorita naturii sale multifunctionale si faptului ca aceasta nu adauga nimic in detrimentul apei tratate.

Informatii Tehnice

Informatii suplimentare

Pentru informatii suplimentare legate de sistemele automate cu Carbune activ, va rugam sa ne contactati.
administrare site, administrare website, intretinere site, realizare site, administrare site web, mentenanta site administrare site, administrare website, intretinere site, realizare site, administrare site web, mentenanta site optimizare seo, optimizare site, seo optimizare, instrumente seo gratuite administrare site, administrare website, intretinere site, administrare site web, mentenanta site optimizare seo, optimizare site, seo optimizare, administrare site, administrare website, intretinere site, administrare site web, mentenanta site