Solutii si echipamente profesionale pentru filtrarea si potabilizarea apei !

Filtre sedimente Cintropur

Filtre sedimente Cintropur

Filtrele Cintropur sunt filtre de sedimente cu purjare (curatare) manuala, fabricate in Belgia, ce s-au dovedit a fi foarte eficiente si fiabile, datorita tehnologiei de filtrare centrifugala. Filtrul Cintropur este prevazut in interior cu o elice, care transmite apei un efect ciclonic (centrifugal) astfel, intr-un mod natural, particulele de mari dimensiuni sunt impinse in partea de jos a carcasei transparente, de unde pot fi purjate.

Filtrul de apa Cintropur se monteaza pe conducta principala de apa, eliminand particulele in suspensie provenite din sursele de apa.

Designul tehnic unic face ca filtrele Cintropur sa fie foarte diferite fata de alte filtre de pe piata si va suprinde oferind un debit foarte ridicat pentru dimensiunile lui, cu o pierdere de presiune foarte mica.

sistem centrifugare centripur

Intretinerea este mai economica si ecologica decat la alte filtre, doarece doar un singur manson de filtru trebuie inlocuit. Modelul standard de filtru de sedimente este echipat cu un manson cu finetea de filtrare de 25 microni. Fiind un model interschimbabil, se pot adapta mansoane filtrante cu finetea de filtrare de 5,10,25,50 si 100 microni si de asemenea cu elementi filtranti lavabili cu finetea de filtrare de 150 microni. Se recomanda inlocuirea mansonului filtrant la un interval de circa 6 luni sau ori de cate ori este nevoie in functie de calitatea apei brute.

Carcasa filtrului Cintropur se poate desface manual cu ajutorul dispozitivului din kit, deci inlocuirea mansonului filtrant poate fi facuta foarte usor. Carcasa transparenta a filtrului Cintropur permite observarea depunerilor de sedimente si curatarea prin purjare ori de cate ori este nevoie.

In gama de produse Cintropur se numara si filtre cu carbune activ perfecte pentru filtrarea apei de ploaie, industria alimentara, ca treapta de prefiltrare pentru statiile de osmoza inversa. Pentru apa de retea pot fi utilizate pentru eliminarea clorului. Timpul de contact dintre apa si carbonul activat cu siguranta va influenta eficienta tratamentului; apa bineinteles ca va trece prin tot volumul de pat filtrant, de jos in sus. Este importanta cantitatea de carbune activ utilizata in filtrele Cintropur pentru a avea rezultate optime. Cu cat viteza de curgere este mai mica, cu atat mai bun este rezultatul in privinta filtrarii. Durata de viata a carbonului depinde de aplicarea sa: pentru apa potabila, este recomandat sa se schimbe la fiecare 3 luni, in caz contrar, cel putin o data la 6 luni .

Conexiunile de intrare / iesire ale filtrelor Cintropur sunt prevazute cu conectori tip olandez care permite instalarea filtrului fara a fi nevoie de scule speciale.

filtru cintropur

Filtrul contine

 • capacul: polipropilena armata
 • corpul: styren acrylonitrit – transparent, rezistent la socuri
 • elicea: polietilena
 • mansonul filtrant: fibra sintetica

Avantaje filtre Cintropur

 • carcasa transparenta pentru a vedea gradul de colmatare al mansonului filtrant
 • debite mari, pierderi de presiune mici
 • sisteme pentru aplicatii industriale si industriale
 • etapa dubla de filtrare datorita actiunii hidrociclon
 • mansoane disponibile : 1 micron polipropilena; poliester de unica folosinta 5,10, 25, 50,100 microni; nailon lavabil 150 si 300 microni
 • robinet de purjare manuala a sedimentelor
 • fabricate din materiale rezistente, potrivite pentru apa potabila
 • durata de viata indelungata
 • presiune maxima de utilizare:16 bar

Informatii suplimentare

Pentru orice intrebare legata de filtrele Cintropur, va rugam sa ne contactati

Informatii Tehnice

administrare site, administrare website, intretinere site, realizare site, administrare site web, mentenanta site administrare site, administrare website, intretinere site, realizare site, administrare site web, mentenanta site optimizare seo, optimizare site, seo optimizare, instrumente seo gratuite administrare site, administrare website, intretinere site, administrare site web, mentenanta site optimizare seo, optimizare site, seo optimizare, administrare site, administrare website, intretinere site, administrare site web, mentenanta site