apa cu miros

Mirosuri neplacute in apa

Nu este nimic mai rau decat apa pentru consum sa aibe un miros neplacut. Adesea, conditiile de mediu joaca un rol esential in producerea de mirosuri neplacute, dar problemele mecanice pot fi, de asemenea, de vina.


1. In cazul in care apa rece miroase a oua stricate, mirosul este de obicei cauzata de prezenta bacteriilor sulf si gazului de hidrogen sulfurat, ce se pot regasi in alimentarea cu apa a locuintei. La o valoare de 1 ppm hidrogen sulfurat, apa va mirosul a mucegai, iar la 1-2 ppm va mirosi a oua clocite. Daca aveti hidrogen sulfurat in alimentarea cu apa, acesta conduce la deteriorarea tevilor deoarece corodeaza multe tipuri de metale si poate provoca, de asemenea, pete negre pe argintarie si obiecte termo-sanitare.

2.In unele cazuri, mirosul se produce numai atunci cand se utilizeaza apa calda. In acest caz mirosul este probabil provenit de la bacterii care se formeaza in sisteme de incalzire a apei, atunci cand functioneaza la temperaturi scazute sau sunt oprite pentru o perioada de timp. Din fericire bacteriile din boilere nu ar trebui sa fie daunatoare pentru tine, dar va trebui sa fie eliminate pentru a disparea mirosului apei calde de la robinet.

3.Cea mai frecventa cauza a mirosului de mucegai in apa o reprezinta factorii de mediu, cum ar fi descompunerea materiei organice. O alta cauza o reprezinta eroziunea tevilor ce pot introduce in apa cantitati mici de cupru, fier sau plumb .

4.Pentru o siguranta a apei din punct de vedere microbiologic, instalatiile municipale de apa folosesc clor. Mirosul de clor afecteaza atat consumul de apa, cat si sanatatea noastra atunci cand facem dus. Dupa un anumit timp de utilizare a apei, mirosul de clor devine mai putin sesizabil, insa este recomandat a se instala un filtru pentru declorinarea apei.

5.Exista mai multe motive pentru care apa poate avea un gust dulce, dar nu toate dintre ele sunt un motiv de ingrijorare. In functie de sursa de apa, calitatea si cantitatea mineralelor, cum ar fi o valoare mare a calciului, poate da diferite gusturi apei, inclusiv dulceata. In cazul in care mineralele nu reprezinta cauza, ar putea fi vorba de instalatiile sanitare. Sunt insa si cazuri, cand corpul tau poate confunda de multe ori simturile gustului si mirosului, si problema apei dulci poate fi de fapt, atribuita mirosului.

6.Daca apa de la robinet are un gust metalic, este probabil, cauzata de niveluri scazute ale pH-ului, un exces de minerale in apa, sau posibil din cauza ruginii depunsa pe instalatiile sanitare ale casei. Metale cum ar fi fier, mangan, zinc si cupru sunt toti contaminanti ce pot da un gust metalic apei.

7.In cazul in care apa are un gust sarat, este probabil cauzata fie de o concentratie mare de ioni de clor si / sau sulfati din apa, sau din cauza deseurilor industriale, sau a apei de mare ce intra in rezervoarele de apa locale. Nu numai ca apa cu gust sarat este neplacuta pentru consum, insa poate conduce la deterioarea conductelor, cazanelor din cauza ionilor de clor.

8.Un miros de peste poate fi cauzat de metale precum bariu sau cadmiu, de materia organica depusa pe tevi. Cloramina este un compus din clor si amoniac utilizat pentru a dezinfecta sursele publice de apa. Din nefericire, aceasta poate provoca un miros de peste nedorit in apa.

Daca va confruntati cu o apa cu miros neplacut , contactati echipa Proaqua Systems pentru a elimina neplacerile cauzate de o apa cu miros.