Solutii si echipamente profesionale pentru filtrarea si potabilizarea apei !

Pompe clorinare si accesorii

POMPE CLORINARE SI ACCESORII

Cu ajutorul acestor pompe se dozeaza controlat diverse substante chimice. Indiferent de marca sau model, scopul pompelor dozatoare este in principiu acelasi. Presupune suctia unei cantitati masurate dintr-un produs chimic si apoi injectarea acestuia intr-o conducta sau rezervor de stocare.

Pompa dozatoare este compusa dintr-o parte electro-magnetica pentru a controla impulsurile si o parte hidraulica mereu in contact cu lichidul de dozat.

Se pot selecta doua moduri de operare : constant (C)-pompa dozeaza constant procentajul selectat cu ajutorul potentiometrului, sau proportional (P)-pompa dozeaza proportional cu semnalul primit de la debitmetrul cu impuls (mod diviziune 4:n).

Pentru a controla dozarile pompei se recomanda montarea unui debitmetru cu impuls. Debitmetrele cu impuls masoara exact volumul de apa consumat. Se va alege debitmetrul cu impuls in functie de debitul necesar si de racordul conductei de
alimentare cu apa. Debitmetrele cu impuls sunt rezistente la coroziune si compatibile cu apa clorinata. Pentru stocarea hipocloritului de sodiu este nevoie de un rezervor din polietilena.

Acest rezervor se monteaza impreuna cu instalatia de dozare clor.

pompa-clorinare

Clorinarea apei in cadrul sitemului de filtrare a apei

Pre – clorinarea este procesul prin care clorul este introdus in apa, inainte de recipientul de stocare, aproape imediat dupa ce intra in instalatia de tratare. In aceasta etapa, de obicei, hipocloritul de sodiu este adaugat direct in apa bruta. Se adauga clor in apa bruta in scopul decontaminarii microbiologice si oxidarii metalelor grele din apa, pentru de a preveni infestarea si deteriorarea instalatiilor.

Pre – clorinarea este folosita pentru a elimina gustul si mirosul neplacut, estompeaza cresterea microbiologica de-a lungul sistemului de tratare a apei. Adaosul de clor oxideaza, de asemenea, fierul, manganul si hidrogenul sulfurat din apa, ca mai apoi acesti contaminanti sa fie eliminati in urmatoarele etape de filtrare a apei.

Post – clorinarea reprezinta ultimul pas in procesul de tratare a apei. Obiectivul principal al acestui adaos de clor este de a dezinfecta apa si sa mentina o anumita valoare de clor rezidual pe sistemul de distributie al apei. Astfel se asigura protectia antibacteriana de-a lungul retelei de conducte pana la punctul final de utilizare.

COMPONENTA POMPA DOZATOARE

 • Cap pompa :PVDF
 • Bile ceramice : rezistente la diverse solutii chimice/
  corozive (avantaj fata de sistemele clasice cu garnituri de cauciuc)
 • Diafragma: PTFE
 • Buton ajustare debit dozare aflat pe partea frontala a pompei
 • LED pe panoul frontal al pompei ce arata starea de functionare
  a pompei si nivelul scazut al solutiei dozate din rezervor
 • Sonda de nivel – senzor pentru citirea nivelului scazut al solutiei
  de dozat din rezervor (nu permite pompei sa se dezamorseze)
 • Furtun aspiratie si furtun refulare
 • Stut de injectie- prin intermediul acestuia se dozeaza solutia
 • Sorb cu filtru- aspira solutia chimica spre dozare

Informatii suplimentare

Pentru orice intrebare legata de pompele de clorinare, va rugam sa ne contactati

Informatii Tehnice

administrare site, administrare website, intretinere site, realizare site, administrare site web, mentenanta site administrare site, administrare website, intretinere site, realizare site, administrare site web, mentenanta site optimizare seo, optimizare site, seo optimizare, instrumente seo gratuite administrare site, administrare website, intretinere site, administrare site web, mentenanta site optimizare seo, optimizare site, seo optimizare, administrare site, administrare website, intretinere site, administrare site web, mentenanta site