Solutii si echipamente profesionale pentru filtrarea si potabilizarea apei !

Statii automate de filtrare a apei

Statii automate de filtrare

Proaqua Systems ofera o gama variata de statii automate de filtrare a diversilor contaminanti din apa. Tratarea apei prin diverse medii de filtrare este cel mai eficient mod de a curata apa de sedimente, pentru a o limpezi. Aceste statii de filtrare sunt conectate la instalatia de apa rece. Statiile automate se utilizeaza atat pentru filtrarea apei din casa, cat si pentru tratarea apei din domeniul industrial.

Statiile de filtrare a apei sunt echipate cu valve cronometrice comandate electronic. Toate statiile isi realizeaza spalarea inversa in mod automat si periodic, in scopul de a curata mediile de filtrare.

Domenii de utilizare

Statiile automate pentru filtrarea apei sunt frecvent utilizate de catre fabricile de produse lactate, scoli, fabrici de bauturi alcoolice si sucuri, spitale, spalatorii auto, apa de alimentare a cazanelor, instalatiile din industria alimentare, lucrari de apa municipale, apartamente si case, moteluri, hoteluri, statiuni, complexe de birouri, turnuri de racire, ferme, si multe altele. Pentru fiecare dintre aceste domenii este nevoie ca apa sa aibe o anumita calitate.

Medii filtrante

ZEOLIT

Mineralogic, exista aproximativ 40 de tipuri cunoscute de zeoliti naturali (silicati hidratati), din care clinoptilolite este cea mai comuna. Fabricat dintr-o structura cristalina speciala poroasa, dar ramanand rigida in prezenta apei, zeolitul se poate folosi atat in aplicatii casnice cat si industriale. Este mediul de filtrare potrivit pentru retinerea sedimentelor si a particulelor in suspensie, fierului si manganului oxidat. Finetea de filtrare este de 5-10 microni. Zeolitul este de o inalta eficienta ce permite debite mari in conditia unei pierderi mici de presiune.

FILTER AG

Filter-Ag® este un dioxid de siliciu non-hidric, care poate fi utilizat ca mediu de filtrare extrem de eficient pentru reducerea materiilor in suspensie. Retine sedimentele de pana la 20-40 microni si fierul oxidat din apa.

Marginile rupte si suprafata neregulata ofera o suprafata mare si o eficienta ridicata in activitatea de filtrare.Statiile de filtrare cu Filter-Ag® au pierderi mici de presiune comparativ cu alte medii filtrante. Forma mare si neregulata previne colmatarea stratului superior, lucru care se intampla in cazul filtrelor cu nisip.

TURBIDEX

Granulele Turbidex ™ sunt prelucrate dintr-un zeolit natural, cu o suprafata mare, care ofera o exceptionala filtrare a solidelor in suspensie. Natura macroporoasa a acestuia permite filtrarea apei de sedimente cu dimensiuni de 3 -5 microni. Aria suprafetei neregulate si porozitatea extensiva a Turbidex ™ face sa fie mediul de filtrare perfect pentru orice aplicatie in care este necesara eliminarea solidelor in suspensie.

CALCIT

Calcitul este un mediu natural carbonat de calciu. Unul dintre avantajele calcitului este proprietatea sa de auto-limitare. Atunci cand este aplicat in mod corespunzator, se corecteaza pH-ul suficient doar pentru a ajunge la un echilibru. In functie de pH-ul si proprietatile chimice ale apei, dar si de debit, patul de calcit va trebuie sa fie alimentat periodic deoarece se epuizeaza. In carbonat de calciu, calcitul lui neutralizeaza apa, aceasta va creste duritatea si o statie de dedurizare poate deveni necesara dupa filtrul de neutralizare.

COROSEX

Corosex este un mediu special care ajuta la neutralizarea aciditatii apei, facandu-l unul dintre cele mai simple variante de corectare a pH-ului apei. Puteti sa amestecati Corosex cu calcit pentru tratarea apei cu pH-ul foarte mic. Un minim de 50% calcit este procentul recomandat pentru a preveni cimentare. Corosex este o forma reactiva de oxid de magneziu cel mai eficient pentru corectarea pH-ului, in locuri care au conditii de debit mare. Patul filtrant de Corosex va trebuie sa fie alimentat periodic deoarece se epuizeaza.

Statiile de filtrare sunt automatizate de valve cronometrice Clack SUA. Acestea monitorizeaza si comanda toate functiile statiei.

valva filtru
  • Microprocesorul monitorizeaza si comanda toate functiile statiei si este deja pregatit pentru lucrul in sistem duplex.
  • Atat ordinea cat si durata fazelor de regenerare este ajustabila
  • Pozitionarea optica cu fotocelula a pistonului elimina dezavantajele tuturor celorlate valve care isi pozitioneaza pistonul cu ajutorul unor came mecanice, care se uzeaza in timp
  • Accesul in interiorul valvei se face fara a avea nevoie de scule
  • Instalarea si programarea este foarte usoara
  • Setarile sunt stocate in memorie nevolatila EEPROM

Informatii Tehnice

administrare site, administrare website, intretinere site, realizare site, administrare site web, mentenanta site administrare site, administrare website, intretinere site, realizare site, administrare site web, mentenanta site optimizare seo, optimizare site, seo optimizare, instrumente seo gratuite administrare site, administrare website, intretinere site, administrare site web, mentenanta site optimizare seo, optimizare site, seo optimizare, administrare site, administrare website, intretinere site, administrare site web, mentenanta site