Solutii si echipamente profesionale pentru filtrarea si potabilizarea apei !

Statii eliminare nitrati

Statii eliminare nitrati

Nitratii sunt compusi chimici prezenti in mediul natural ca urmare a ciclului de azot. In sine, nitratii au un grad scazut de toxicitate, insa acestia pot fi alterati de diverse activitati agricole sau industriale, devenind unul din cei mai comuni contaminanti. Pentru ca nitratii sunt fara gust, incolori si inodori , singurul mod de a determina daca concentratia de nitrati din apa este peste nivelul maxim de contaminare este de a efectua un test la apa.

Nivelul nitratilor din apa de baut este recomandat sa fie sub valoarea de 50 mg/l. Acestia sunt periculosi in special pentru copii, sistemul lor digestiv ofera conditiile transformarii nitratului in nitrit. Nitritul in tractul digestiv al copiilor poate provoca methemoglobinemia (boala sangelui albastru).

Nivelul ridicat de nitrati interfera cu capacitatea sangelui copilului de a transporta oxigen.

statii-filtrare-nitrati

Nitratii se pot elimina din apa cu ajutorul unei statii de osmoza inversa sau printr-o statie de eliminare nitrati cu rasina anionica, denumita denitrificator.
Osmoza inversa elimina intre 85% si 95% din cantitatea de nitrati din apa printr-un proces de filtrare cu ajutorul unei membrane semipermeabile. Statiile de osmzoa inversa se recomanda atunci cand se doreste eliminarea nitratiilor pentru apa de baut, gatit.

Atunci cand avem de-a face cu valori mari de nitrati, si se doreste tratarea pentru toata casa, pentru un cost mult mai mic decat al unui sistem de osmoza inversa pentru intreaga locuinta, se poate opta pentru o statie automata de denitrare pe baza de rasini anionice. Statiile de denitrare contin o rasina anionica macroporoasa furnizata in forma de clorura umeda. Rasina pentru denitrare schimba nitratii cu cloruri crescand proportional concentratia acestora din urma insa neafectand sanatatea. Procesul de schimb de ioni pentru indepartarea nitratilor este simplu si eficient. Ca si in cazul statilor de dedurizare, regenerarea rasinii se realizeaza cu clorura de sodiu.

Domenii de utilizare

Aplicatii rezidentiale
Ferme de pasari si animale
Scoli, gradinite
Industria alimentara si de bauturi
Hoteluri, pensiuni
Baruri, restaurante, cantine

Informatii Tehnice

administrare site, administrare website, intretinere site, realizare site, administrare site web, mentenanta site administrare site, administrare website, intretinere site, realizare site, administrare site web, mentenanta site optimizare seo, optimizare site, seo optimizare, instrumente seo gratuite administrare site, administrare website, intretinere site, administrare site web, mentenanta site optimizare seo, optimizare site, seo optimizare, administrare site, administrare website, intretinere site, administrare site web, mentenanta site