Solutii si echipamente profesionale pentru filtrarea si potabilizarea apei !

Sterilizatoare si lampi UV

Sterilizatoare si lampi UV

Sterilizatoarele apa cu UV reprezinta modalitatea cea mai eficienta si economica pentru a reduce/elimina din apa bacteriile, virusurile, fungi , algele in proportie de 99.97%, prin iradierea cu raze UV. Razele ultraviolete distrug structura ADN-ului bacteriilor, ceea ce face imposibila reproducerea acestora.

Un filtru cu lampa UV nu modifica caracteristicile organoleptice si compozitia chimica a apei deoarece nu se folosesc substante chimice.
Deoarece sterilizarea apei potabile prin ultraviolete nu produce reziduuri daunatoare se recomanda ca ultima etapa de tratare a apei.

Gama variata de sterilizatoare apa cu UV si lampi UV de schimb

Filtre cu lampa UV de mici capacitati ce se folosesc ca si accesoriu pentru statiile cu osmoza inversa casnice sau pentru purificatoarele de apa ce se instaleaza la chiuveta de la bucatarie. Aceste sterilizatoare UV  ofera siguranta apei de consum din punct de vedere microbiologic.

Sterilizatoare UV casnice pentru montajul pe conducta principala de apa rece, ca ultima etapa de tratare. Acestea asigura o apa fara bacterii pentru intreaga locuinta. Montajul se face in spatii ferite de inghet si umezeala, fiind necesara existenta unei surse de alimentare la curent electric. Inaintea montarii sterilizatorului cu ultraviolete se recomanda decontaminarea circuitului de apa de la sursa de apa pana la punctele de consum.

Sterilizatoare UV industriale ce se utilizeaza in sectorul medical, in industria alimentara si de bauturi, ca si post-tratament dupa statiile de demineralizare prin osmoza inversa.

De asemenea avem lampi de schimb si componente pentru sterilizatoarele apa cu ultraviolete. Deoarece dorim sa avem o gama cat mai variata pentru clientii nostrii, printre produsele comercializate de noi se numara si lampi Philips, sterilizatoare UV apa si lampi de schimb Sterilight.

Conditii de instalare

conditii instalare sterilizator
 • duritate < 6 °d
 • fier < 0.2 mg/l
 • mangan < 0.05 mg/l
 • turbiditate < 1 NTU
 • hidrogen sulfurat < 0.05 mg/l
 • suspensii solide <10 mg/l

Daca sunt depasite valorile la parametrii de mai sus va rugam sa ne contactati in vederea ofertarii echipamentelor necesare pretratarii.

Avantaje sterilizare prin ultraviolete

 • Compozitia chimica a apei nu este modificata
 • Nu exista riscul supradozarii de substante chimice
 • Usor de montat si operatiuni minime de mentenanta
 • Prezinta un singur consumabil cu o perioada de utilizare de 1 an de zile
 • Actionare rapida si eficienta demonstata

Gama noastra de produse cuprinde sterilizatoare UV pentru aplicatii casnice, dar si comercial-industriale.

Informatii suplimentare

Pentru orice intrebare legata de sterilizatoare si lampi UV, va rugam sa ne contactati.

Informatii Tehnice

Intrebari frecvente

O foarte mare importanta in eficienta instalatiei de dezinfectie apa cu raze UV il are calitatea apei . Cu cat apa contine mai multe impuritati, compusi chimici, cu atat eficienta sterilizatorului cu ultraviolete este limitata. Astfel incat este recomandata folosirea unui prefiltru cu finetea de filtrare se 5 sau 1 micron si a unui dedurizator. In cazul in care in apa se regaseste si o cantitate de fier si mangan peste limita maxim admisa, se recomanda si montarea unui sistem de deferizare-demanganizare.

O data pe an (dupa aproximativ 9000 ore de functionare) se va inlocui lampa UV din interiorul sterilizatorului. De asemenea se recomanda ca si teaca de cuart sa se curete in momentul inlocuirii lampii UV pentru a se face mai bine transmisia luminii.

In cazul in care sunteti plecati de acasa o perioada mai mare de doua saptamani se recomanda deconectarea sterilizatorului UV de la sursa de alimentare cu curent electric.

Echipa noastra de tehnicieni se poate deplasa contracost pentru a realiza operatiunile de mentenanta necesare sterilizatorului UV.

Filtrul UV este destinat utilizarii in interior si ar trebui sa fie instalat intr-o zona uscata, bine luminata, care ofera spatiu suficient pentru a efectua lucrarile de intretinere. Aceasta include o distanta minima cat lungimea filtrului UV pentru a permite schimbarea lampii si a tecii de cuart. In plus, filtrul cu lampa UV trebuie sa fie întotdeauna situat cel mai aproape de punctul de utilizare.

Clorinare ofera avantajul dezinfectiei continue a apei dupa tratamentul initial, deoarece ramane in apa o anumita cantitate de clor pentru a elimina bacteriile reziduale din apa. Metoda cu ultraviolete, cu toate acestea, nu prezinta niciunul dintre dezavantajele folosii clorului in apa:

 • Tratamentul de clor necesita o atentie sporita in utilizare
 • In instalatiile mici, in cazul clorului gazos, acesta poate crea probleme majore organismului uman
 • Clorul in sine este un produs chimic puternic coroziv si toxic.
 • Clorul este un material aditiv care poate conferi un gust nedorit in apa si o scadere a pH-ului.

Cu toate acestea sunt cazuri cand se recomanda atat instalarea unui sistem de dozare clor, cat si unui sterilizator UV pentru ca in final apa sa fie cat mai sigura din punct de vedere microbiologic. Instalarea ambelor metode de dezinfectie se recomanda, de exemplu, atunci cand exista in apa Pseudomonas aeruginosa, E-coli.

administrare site, administrare website, intretinere site, realizare site, administrare site web, mentenanta site administrare site, administrare website, intretinere site, realizare site, administrare site web, mentenanta site optimizare seo, optimizare site, seo optimizare, instrumente seo gratuite administrare site, administrare website, intretinere site, administrare site web, mentenanta site optimizare seo, optimizare site, seo optimizare, administrare site, administrare website, intretinere site, administrare site web, mentenanta site