Tratarea apei din put forat

In cazul puturilor forate este nevoie de o filtrare a apei pentru a putea fi buna pentru consum si pentru a nu afecta instalatiile sanitare si aparatura electrocasnica din casa. Revine in atributiile proprietarilor de locuinte sa se ocupe de a realiza o apa potabila.

Asadar, atunci cand alimentam gospodaria cu apa din sursa proprie se impune analizarea ei. Se recomanda efectuarea unui buletin de analiza fizico-chimic si microbiologic al apei din put, la un laborator specializat, pentru a depista problemele din apa. Se recomanda acest lucru deoarece apa este incarcata cu contaminanti, diferit de la o sursa la alta.
O data ce ati depistat problemele din apa, puteti sa ne contactati pentru a stabili configuratia optima pentru filtrarea apei din put.
In majoritatea cazurilor apa este dura, are fier si mangan peste limita maxim admisa. De asemenea prezenta bacteriilor este o problema des intalnita, urmata de valori crescute pentru nitrati si nitriti, si mirosuri neplacute .

Sistemele pentru filtrarea apei din put se vor alege in functie de necesitatile gospodariei dumneavoastra, si anume cantitatea zilnica de apa utilizata, debitul maxim instantaneu. Exista mai multe variante de filtrare a apei . Din pacate nu exista o singura statie care sa elimine toti contaminantii din apa, ci este nevoie de un ansamblu de sisteme. Fiecare statie trateaza anumite probleme din apa, insa scopul final este de a avea o apa curata, potabila, buna pentru consumul zilnic.
Cele mai frecvente tipuri de sisteme de tratare a apei sunt:
1. Filtrele de nisip
Un filtru de nisip poate fi cu sita sau cartus filtrant , sau filtre automate ce retin sedimentele din apa. Aceste filtre retin nisipul, malul, namolul si alte particule in suspensie din apa.
Gama este foarte variata, de la filtre mecanice cu sita, cu robineti de purjare, filtre cu cartus de mica capacitate, pana la filtre Big Blue ce contin cartuse cu capacitate ridicata de filtrare.
2. Filtre cu carbune activ
Cele mai comune filtre de apa de uz casnic folosesc mediul de filtrare carbune activ. Aceste filtre cu carbon activ sunt folosite pentru a elimina din apa materia organica, mirosul, gustul neplacut, turbiditatea. In cazul in care apa contine clor liber, filtrele cu carbune activ reprezinta varianta eficienta de a declorina apa.
3. Dedurizarea apei
Un dedurizator este un dispozitiv care reduce duritatea apei. O statie de dedurizare foloseste de obicei ionii de sodiu pentru a inlocui ionii de calciu si magneziu, ionii care creeaza „duritatea”.
4. Deferizarea si demanganizarea apei
Pentru a elimina problemele cauzate instalatiilor sanitare de catre fier si mangan, se recomanda instalarea pe conducta principala de apa rece filtre automate pentru deferizare-demanganizare. Aici, se poate opta pentru statii cu Birm , filtre automate cu Pirolox, statii automate cu Ecomix.
5. Dezinfectarea apei
Dezinfectia apei este un proces in care microorganismele patogene sunt dezactivate sau ucise. Printre statiile de dezinfectie a apei se numara pompele dozatoare de clor, sterilizatoarele UV, ozonatoarele.
6. Purificarea apei la un punct de consum
Exista pe piata o gama variata de filtre pentru bucatarie. Fie ca este vorba de baterii de 2-3 filtre, statii de ultrafiltrare sau filtre de apa cu osmoza inversa, este nevoie ca apa de consum sa fie tratata suplimentar fata de apa menajera. Statiile de osmoza inversa sunt singurele care elimina nitratii, amoniul, florul din apa.

Filtrarea apei joaca un rol-cheie in asigurarea accesului la apa potabila sigura. Asadar, primul pas pentru a beneficia de o apa sanatoasa, curata este analizarea ei. Testarea apei contribuie la asigurarea rezultatelor optime in procesului de filtrare a apei din put. Urmatorul pas constituie contactarea echipei Proaqua Systems, pentru a va oferi solutia de filtrare a apei.