Solutii si echipamente profesionale pentru filtrarea si potabilizarea apei !

Filtre eliminare fier mangan hidrogen sulfurat

Filtre automate eliminare fier, mangan, hidrogen sulfurat

Fierul si manganul sunt metalele care apar frecvent in sistemele de apa private din Romania . Atat fierul cat si manganul sunt doi contaminanti ce se evidentiaza cu usurinta in apa. Ambii confera apei un gust puternic metalic si ambii contaminanti cauzeaza pete pe obiectele cu care apa intra in contact.

Fierul se evidentiaza prin pete maro-portocalii, iar manganul de multe ori se recunoaste dupa petele maro spre negru.

Pentru a determina concentratia exacta a fiecaruia dintre aceste metale este nevoie sa se realizeze un buletin de analiza a apei. Valorile celor doi contaminanti vor determina optiunile cele mai practice si economice de tratare a apei .

Doua medii de filtrare foarte des folosite pentru eliminarea celor doi parametrii sunt Birm®-ul si Pirolox®-ul.

Birm®-ul este un mediu de filtrare eficient si economic pentru reducerea fierului dizolvat si compusilor de mangan din apa. Acesta actioneaza ca un catalizator insolubil pentru a spori reactia dintre oxigenul dizolvat si compusi ai fierului.

Atunci cand se utilizeaza filtre automate cu Birm® pentru deferizarea apei este necesar ca apa sa nu contina uleiuri sau hidrogen sulfurat, substantele organice sa nu depaseasca 4-5 ppm, continutul de oxigen dizolvat egal cu cel putin 15% din continutul de fier si 29% din continutul de mangan. Pentru inlaturarea fierului, pH-ul apei trebuie sa fie mai mare de 6.8, iar daca se doreste si inlaturarea manganului atunci valoarea pH -ului trebuie sa fie intre 8-9.

Nu se recomanda clorinarea apei inaintea sistemelor cu Birm® deoarece reduce activitatea mediului de filtrare.

Caracteristicile fizice ale Birm®-ului il claseaza ca un excelent mediu de filtrare, care este usor de curatat prin spalare inversa. Birm®-ul nu este consumat in procesul de indepartare a fierului si, prin urmare, ofera un avantaj economic imens peste multe alte metode de indepartare a fierului.

Pyrolox®-ul este un minereu extras in mod natural, format din dioxid de mangan, utilizat in tratarea apei de mai bine de 75 ani. Este un mediu de filtrare extrem de eficient pentru deferizare, demanganizare si inlaturarea hidrogenului sulfurat.

Acesta actioneaza ca un catalizator, oxidand astfel fierul, manganul si hidrogenul sulfurat, acestia fixandu-se pe mediu de filtrare si eliminati in timpul spalarii inverse.

Ca la orice mediu de filtrare, frecvent se recomanda o spalare inversa ce este esentiala pentru eficienta acestuia pe termen lung. Frecventa specifica de spalare inversa depinde in special de calitatea apei si in functie de aplicatie. Pentru spalarea inversa si eliminarea contaminantilor nu este nevoie de substante chmice.

Pentru a spori reactia de oxidare, se recomanda injectarea cu aer, ozon sau hipoclorit de sodiu inaintea statiei cu Pyrolox®.

Avantajele folosirii filtrelor automate cu BIRM sau MANGAN

Reducerea efectiva a fierului, manganului
Uzura anuala redusa, material durabil
Nu se folosesc substante chimice la regenerare
Protejeaza echipamentele montate in aval

Filtrele automate pentru eliminare fier, mangan, hidrogen sulfurat sunt alcatuite dintr-un recipient presurizat din polietilena armat cu fibra de sticla ce are in interior mediul de filtrare si stratul suport, si valva de comanda. Valva de comanda este electronica si cu ajutorul ei se programeaza etapele autocuratarii. Aceasta are multiple programe de autocuratare (1-99). Microprocesorul valvei comanda si monitorizeaza toate functiile statiei. Autocuratarea statiei se va realiza la un anumit numar de zile presetat, la o ora cand se presupune ca nu mai exista cerinta pentru apa tratata.

Domeniile de utilizare a statiilor cu BIRM sau PYROLOX

  • tratare pentru toata casa
  • filtrarea apei pentru hoteluri, pensiuni, SPA-uri
  • pretratare pentru statiile de osmoza inversa
  • industria alimentara si de bauturi
  • domeniul farmaceutic
  • aparatele de facut gheata
  • imbuteliere apa, sifonarii, si multe altele

Informatii suplimentare

Pentru orice intrebare legata de filtrele eliminare fier, mangan, hidrogen sulfurat, va rugam sa ne contactati

Informatii Tehnice

administrare site, administrare website, intretinere site, realizare site, administrare site web, mentenanta site administrare site, administrare website, intretinere site, realizare site, administrare site web, mentenanta site optimizare seo, optimizare site, seo optimizare, instrumente seo gratuite administrare site, administrare website, intretinere site, administrare site web, mentenanta site optimizare seo, optimizare site, seo optimizare, administrare site, administrare website, intretinere site, administrare site web, mentenanta site