Solutii si echipamente profesionale pentru filtrarea si potabilizarea apei !

Dedurizatoare apa

Dedurizatoare apa

Cea mai frecvent intalnita problema a apei este duritatea. Din fericire, alegerea instalarii unui dedurizator apa ,adesea denumit statie de dedurizare a apei, poate proteja casa de conducte infundate si scurgeri de apa ulterioare, si prelungi durata de viata a aparatelor electrocasnice.

Probleme cauzate de calcarul din apa

Depuneri pe instalatiile sanitare
Izolator termic foarte puternic
Pete albe pe vesela
Piele uscata si aspra
Defectiuni aparate electrocasnice
Cresterea consumului de detergenti

Foarte importanta este alegerea unui dedurizator apa corespunzator pentru necesitatile din casa dumneavoastra.

Exista mai multi factori ce se iau in considerare atunci cand se alege un dedurizator . In primul rand trebuie sa se cunoasca consumul zilnic de apa si debitul maxim instantaneu. Nu in ultimul rand, gradul de mentenanta ce sunteti dispus sa-l efectuati. Toate statiile de dedurizare necesita unele operatiuni de intretinere periodica, cum ar fi adaugarea de sare tablete si inlocuirea cartusului filtrant montat inaintea instalatiei de dedurizare.

Accesati ”Poze instalari” pentru a observa cateva instalari de dedurizatoare apa efectuate de Proaqua Systems.

Cand statia de dedurizare a apei este corect aleasa, va puteti bucura pe termen lung de beneficiile acestei investitii ce se reflecta in protejarea instalatiilor si aparaturii din casa.

In functie de aspect, dedurizatoarele sunt:

Cabinet – Se numeste dedurizator apa cabinet, deoarece recipientul cu rasina, valva de comanda precum si rezervorul de saramura sunt asamblate intr-un sistem unitar compact. Acest model de statie de dedurizare este cel mai frecvent utilizat pentru aplicatiile rezidentiale, laboratoare, baruri etc.

Simplex – Acest dedurizator apa se mai numeste si dublu corp deoarece recipientul cu rasina cationica si rezervorul de saramura sunt separate. Aceste tipuri de dedurizatoare se pot folosi atat pentru aplicatii rezidentiale (cele cu debit mai mic), cat si pentru aplicatii comercial-industriale.

DuplexDedurizatoarele industriale duplex sunt formate din doua rezervoare cu rasina, valva de comanda ce comuta faza de consum de pe un tanc pe altul si rezervorul pentru saramura. Statiile de dedurizare duplex se recomanda pentru aplicatiile industriale deoarece furnizeaza apa dedurizata 24/24h, 7 zile/7.

valva clack

Dedurizatoarele Clack sunt printre cele mai moderne si performante statii pentru dedurizarea apei existente pe piata. Valvele de comanda Clack sunt usor de programat si folosit.

Pozitionarea optica cu fotocelula a pistonului elimina dezavantajele tuturor celorlate valve care isi pozitioneaza pistonul cu ajutorul unor came mecanice, care se uzeaza in timp.

Dedurizatoarele Clack reprezinta cea mai buna optiune pentru a avea o apa fara calcar.

La sectiunea ”Informatii utile” gasiti si un articol referitor la dedurizatoarele de apa cu valva Clack.

Echipa ProAqua Systems va sta la dispozitie pentru a va oferi consultanta de specialitate in vederea rezolvarii problemelor cauzate de apa dura, prin instalarea unui dedurizator.

Informatii Tehnice

apa duraApa dura este apa ce contine cationi, cu o incarcare de +2, in special Ca2 + și Mg2 +. Acesti ioni nu prezinta nici un pericol pentru sanatate, dar ei se pot angaja in reactii care lasa depozite de minerale insolubile. Aceste depozite pot face apa dura nepotrivita pentru multe utilizari, astfel ca au fost dezvoltate o varietate de mijloace pentru a inlatura apa cu calcar; adica a indeparta ionii duri de calciu si magneziu.

masurare duritate apaDuritatea apei este exprimata intr-una din cele doua unitati de masura. Prima unitate este de parti per milion (ppm) de carbonat de calciu, un termen echivalent cu concentratia de calciu si magneziu dizolvati. Un ppm inseamna ca o unitate de carbonat de calciu se dizolva intr-un milion de unitati de apa.

O unitate ppm este de asemenea egala cu miligrame / litru (mg / l). O a doua expresie de duritate este boabe per galon (GPG) de carbonat de calciu. Un gpg este utilizat exclusiv ca o unitate de duritate si este egala cu aproximativ 17 mg / l sau ppm.

probleme cauzate de apa duraMai jos va enumeram unele dintre principalele probleme cauzate de apa dura in gospodaria dumneavoastra.

  • Hainele spalate in apa cu calcar de multe ori arata murdar si se simt aspre la atingere.
  • Pe vesela spalata cu apa dura raman pete ce se inlatura dificil fiind nevoie sa se foloseasca agenti chimici de curatare.
  • Spalatul cu apa dura lasa pe piele o pelicula de sapun, pielea devenind uscata si aspra.
  • Apa cu calcar contribuie la functionarea ineficienta si costisitoare a aparatelor din casa ce consuma apa.
  • Tevile se pot infunda cu depuneri de calcar care reduc debitul de apa si in cele din urma fiind necesara inlocuirea conductelor.

cum se dedurizeaza apaIn procesul de dedurizare al apei, avem un rezervor presurizat ce contine o cantitate fixa dintr-o rasina speciala, denumita rasina cationica. Apa dura trece prin aceste boabe de rasina, cu un debit controlat, pe o perioada anume de timp. Rasina indeparteaza ionii duri de calciu si magneziu din apa, inlocuindu-i cu ioni moi de sodiu.

Patul de rasina are o capacitate limitata de a indeparta ionii duri de calciu si magneziu. De aceea este nevoie de o regenerare a rasinii ce este realizata cu ajutorul unei solutii saline formata din sare tablete si apa.
Sarea tablete este necesara pentru realizarea solutiei de saramura in vederea regenerarii.

Primul pas este sa masuram duritatea apei. Apoi sa stabilim debitul maxim instantaneu si volumul zilnic de apa ce trebuie dedurizat. De asemenea in unele cazuri avem nevoie ca duritatea apei la iesirea din statie sa fie mai mare de 1 grad german. Atunci se calculeaza statia si in functie de acest criteriu.

Pentru a verifica un debit maxim instantaneu trebuie sa cunoasteti urmatoarele: 1 robinet cada=25 l/min, 1 robinet de dus=12 l/min, 1WC=7 l/min, 1 robinet chiuveta =12 l/min, 1 masina spalat rufe= 10 l /min
Se va alege o statie de dedurizare avand volumul de rasina egal sau mai mare cu debitul maxim instantaneu rezultat.

Pentru a vedea care este volumul de apa dedurizata intre doua regenerari, se va imparti capacitatea ciclica a statiei aleasa la valoarea duritatii exprimata in grade germane.

unde se instaleaza dedurizatorCel mai simplu loc pentru a instala un dedurizator apa este cat mai aproape posibil de locul unde apa bruta intra in casa. Adesea, dedurizatoarele sunt montate in subsoluri, garaje, bucatarii, camere tehnice, caminul putului.Locul instalarii unui dedurizator se mai alege si in functie de dimensiunile acestuia si de posibilitatea racordarii la canalizare.

administrare site, administrare website, intretinere site, realizare site, administrare site web, mentenanta site administrare site, administrare website, intretinere site, realizare site, administrare site web, mentenanta site optimizare seo, optimizare site, seo optimizare, instrumente seo gratuite administrare site, administrare website, intretinere site, administrare site web, mentenanta site optimizare seo, optimizare site, seo optimizare, administrare site, administrare website, intretinere site, administrare site web, mentenanta site